Grote Rivieren loopcircuit

 

StardGRL is een loopcircuit bestaande uit 8 wedstrijden in de regio Drechtsteden.

In plaats van slechts één enkele wedstrijd, kun je de competitie aangaan binnen jouw leeftijdscategorie op basis van de beste 5 van de 8 wedstrijden. Voor veel hardlopers draait het niet alleen om het behalen van de eerste, tweede of derde plaats, maar ook om bijvoorbeeld een plek in de top 10 of een spannende strijd om de 14e plaats.

Na een paar wedstrijden zul je je concurrenten herkennen, eerst aan hun gezicht en later ook bij naam. In het startvak kun je even een praatje maken, zoals "Hoe voelen je benen vandaag?" of "Welke tijd wil je neerzetten?"

Zodra het startschot klinkt, begint de onderlinge strijd. Na alles te hebben gegeven bij de finish is er tijd om gezellig na te praten over de behaalde resultaten, snel een douche te nemen en voor wie wil, een drankje te nuttigen.

Kortom, vijf atletiekverenigingen en drie lokale loopcomités hebben hun hardloopwedstrijden gebundeld tot een echt loopcircuit met gecertificeerde afstanden en netto tijdregistratie voor de 10 km, 10 Engelse mijl en een halve marathon. Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen, zonder de noodzaak van een wedstrijdlicentie. Enkele dagen na elke wedstrijd worden de behaalde resultaten verwerkt in een klassement en gepubliceerd op www.stardgrl.nl. Bovendien worden er bij elke wedstrijd foto's gemaakt, die gratis te downloaden zijn van de website.

Voor meer informatie over de STARD Rivieren loopcircuit kijk op www.stardgrl.nl